PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

12.03.2014

Autor: Konzervativní strana

Druhá šance na obzoru?

Na zmínku senátora McCaina o možnosti oživit záměr zřídit radarovou stanici armády USA na území ČR reagujme s maximální vstřícností!


Konzervativní strana vždy podporovala umístění radarové stanice armády USA na území České republiky (viz dole). Významný americký politik, senátor a bývalý kandidát na presidenta John McCain, zmínil v uplynulých dnech možnost oživit tento záměr. Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby na takový náznak reagovala s maximální vstřícností.

Zatímní zdrženlivá až negativní odezva ze strany ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) je pro nás tváří v tvář nebývale kritické situaci, ve které se Evropa neocitla desítky let, stěží uvěřitelným selháním. Za velmi podivné pak považujeme i prohlášení ministra obrany Martina Stropnického (ANO), že česká vláda se podle jeho mínění k plánům na vybudování radarové stanice armády USA na území ČR vracet nebude - pan ministr je ale dnes členem této vlády, nikoli nezúčastněným komentátorem jejích kroků!

I kdyby zmíněné vyjádření senátora McCaina nemělo žádný pevnější věcný základ, je nezbytné dát jasně najevo, že případně podruhé nabídnutou ruku ze strany partnera a spojence neodmítneme. Vyzýváme proto všechny prozápadně orientované občany, aby svůj názor na tuto otázku dali současným parlamentním stranám, zejména pak těm vládním, hlasitě najevo - jsme si totiž jisti, že hlučných odpůrců se případně opět najde více než dost.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek

předseda