PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

12.06.2011

Autor: Konzervativní strana

Vláda má šanci na reparát

Tiskové prohlášení Sněmu Konzervativní strany k právě realizované stávce


Za současnou situaci - tedy stávku - můžeme všichni poděkovat v první řadě nesoudným levicovým bludům, které odmítají respektovat hospodářskou realitu. To však, jak vidíme i v jiných zemích, není žádná specialita České republiky. Hned ve druhé řadě ovšem můžeme také děkovat Vládě, jejíž ústupný postoj k akci "Děkujeme, odcházíme" přirozeně provokoval k dalším podobným nátlakovým krokům. S jídlem zkrátka roste chuť. V tomto smyslu má nyní Vláda šanci složit opravnou zkoušku.

I když respektujeme ústavní právo na stávku, odsuzujeme tu právě realizovanou v jejím nejasném - nepřesném odůvodnění. Zejména odsuzujeme jakékoliv blokování dopravy jako nezákonné a požadujeme, aby policie konala dle zákona: tedy buď aby pachatele stíhala za šíření poplašné zprávy v případě, že k blokování nedojde, nebo aby v opačném případě zjednala nápravu a to i s použitím donucovacích prostředků, a následně aby zahájila vyšetřování pro řadu trestných činů (namátkou omezování osobní svobody, nedovolené užívání cizí věci, rušení veřejného pořádku), případně přestupků (opět namátkou narušování dopravy, nedovolené zastavení, případně stání, a pod.).

Uvědomovali jsme si, že vládou připravované reformní kroky jsou pouze předběžné, samy o sobě zcela nedostatečné a kdyby mělo zůstat pouze u nich, tak naprosto zbytečné. Byly to však krůčky sice velmi nesmělé, ale alespoň správným směrem. Přes tuto jejich nesmělost jsme přitom svědky velmi radikální reakce. To je varovné a nedokáže-li Vláda v této situaci obstát, velmi zkomplikuje každé příští reprezentaci jakékoli skutečné reformní snažení - které je přitom zcela nezbytné. Bohužel naopak, místo důsledné pensijní reformy se Vláda posouvá k parametrickým změnám stávajícího pensijního systému stejně, jako by to prakticky jistě realizovala i levicová vláda, kdyby byla u moci. K deklarovaným hlubokým a rázným - tedy jedině účinným reformám má Vláda velmi daleko.

Proto Konzervativní strana vyzývá Vládu nejen k odmítnutí vydírání, kterého jsme svědky, ale i k důsledným (a slibovaným) pravicovým krokům. Vláda má v historii řadu příkladů, jak postupovat - nejlépe v Ronaldu Reaganovi nebo Margaret Thatcherové.

Konzervativní strana

Za správnost vyjádření zodpovídá předseda Jan Kubalčík (predseda@konzervativnistrana.cz).