PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

03.12.2012

Autor: Karel Macháček

Týdenní ohlédnutí

47. týden 2012


Pondělí 19.11.

Francii klesl úvěrový rating podle Moodis z AAA na AA1-. Je to potvrzení obdobného kroku Standard & Poor's z letošního ledna. Není to moc dobrá zpráva pro Francii a není to moc dobrá zpráva ani pro Eurozónu. Důsledky na sebe nenechaly dlouho čekat: poklesly ceny akcií Francouzských firem, krátkodobě pokleslo Euro a Francii čeká obtížnější řešení deficitu státního rozpočtu. Zároveň zesiluje tlak na restrukturalizaci a úspory ve státním rozpočtu Francie, aby se předešlo dalšímu zhoršení ratingu.

Úterý 20.11.

Hejtmanem Ústeckého kraje je člen KSČM. Jaký lid, taková representace... Že je to pobuřující, ostudné a hloupé rozhodnutí voličů, je stejně tak pravda jako marný nářek. Většinu populace tvoří falešní rovnostáři, ignoranti historie a osoby vesměs nerozumné a všichni dohromady jsou taktéž oprávněnými voliči. Dokud tyto osoby nepřijdou k rozumu buď souhrou šťastných náhod nebo konsumací zázračně prozřivších masových sdělovacích prostředků či respektováním důrazného vzorového postoje rozumnější menšiny obyvatelstva, můžeme se nadát dalších podobných nebo ještě smutnějších úspěchů extrémní levice.

Čtvrtek 22.11.

President republiky nepodepsal zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi ani jej v zákonné lhůtě nevetoval. Tím je potvrzena jeho platnost. Zákon není sice čistou restitucí a částečně poslouží k minimalizaci nákladů budoucích státních rozpočtů na církve a církevní památky, ale i tak navrací do rukou církví jen část majetku, který církve za staletí nahromadily a dobře spravovaly z darů a závětí věřících. Můžeme jen doufat, že dobré finanční zázemí převážně křesťanských církví povede postupně i v České republice k větší úctě k hodnotám našich pradědů, křesťanské tradici a historii vůbec a odmítání nesmyslných multikulturalistických ztřeštěností včetně ustupování islámské expanzivitě.

Pátek 23.11.

Ministerstvo vnitra pro nedostatky zúžilo seznam presidentských kandidátů na výčet:

  • Jiří Dienstbier za ČSSD
  • Jan Fischer
  • Táňa Fischerová
  • Vladimír Franz
  • Zuzana Roithová za KDU-ČSL
  • Karel Schwarzenberg za TOP 09
  • Přemysl Sobotka za ODS
  • Miloš Zeman

Další změny jsou již málo pravděpodobné a pokračování se dá očekávat zejména na poli negativních kampaní proti protikandidátům navzájem, což je legitimní. Dále pak odhalování různých utajených afér v historii kandidátů a zde bude třeba dávat pozor na zdroje odhalení, které asi nepovedou jednoduše třeba k Vítu Bártovi s jeho ABL, ale podobných zájmových skupin je dlouhá řada a zájem na veřejné diskreditaci některých kandidátů a tiché korupci jiných bude jistě velký.

Neděle 25.11.

Evropská bankovní federace požádala Evropskou komisi o odložení platnosti pravidel Basel 3 o rok na leden 2014. Důvodem je odložení přísnější regulace Amerických bank a obava ze ztráty konkurenceschopnosti Evropských bank oproti Americkým na mezinárodním trhu. Reakce EK se nedá očekávat obratem a pravděpodobně bude částečně vstřícná.