PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

30.05.2011

Autor: Svatopluk Kalužík

A cenu o Zlatého Goebelse vyhráváááá...

Laureátem 3. ročníku Ceny za propagaci komunismu se stává...


...ještě chvilku vyčkejte. Předně, oficiální název zní „Cena za propagaci komunismu" a právě píšeme - a jak za chvilku zjistíte, tak vy spolu s námi - historii jejího třetího ročníku. Už jsem to sice učinil v předchozím textu, ale přesto znovu velmi stručně zopakuji genezi:

Před třemi lety probíhala v Brně aféra se „srpem a kladivem". Bývalý místostarosta Brna Králova Pole odstranil z pomníku obětem 2. světové války z řad příslušníků Rudé armády padlých v dubnu a květnu 1945 v bojích o Brno srp a kladivo. Rada města Brna rozhodla o obnovení srpu a kladiva na pomníku. Nebyli jsme jediní, komu to připadalo jako vystavování hákového kříže na veřejném prostranství. A tak vznikl nápad ocenit tuto propagaci komunismu po zásluze a po právu. Přirozeným kandidátem byl představitel města, tedy primátor Onderka. Další rok se „vynořil" rovněž vhodný kandidát: ministr vnitra Pecina. O získání ceny se zasloužil tím, že Ministerstvo vnitra pod jeho vedením zablokovalo návrh příslušné komise Senátu Parlamentu ČR, aby vláda podala soudu návrh na pozastavení činnosti KSČM.

Pro ročník třetí jsme měli vlastní favority: poslankyně soudružka Marta Semelková, za výrok o nejúspěšnějším období našich zemí - o éře Klementa Gottwalda. Jako členku následníků zločinné KSČ jsme ji však museli diskvalifikovat, stejně jako všechny ostatní členy KSČM - vždyť ti mají propagaci komunismu v popisu práce a byli by pro ostatní adepty jasnou nekalou konkurencí. Dalším naším výrazným kandidátem byl MUDr. Rath. Vděčí tomu za svůj výrok o případném znárodňování pensijních fondů, kterým se tvrzení o slavné éře Klementa Gottwalda velmi přiblížil. Za koalici se členem KSČM pak byl nominován místostarosta Městské části Brno Jih Jonáš (ODS), o kterém jste si mohli před pár dny přečíst text jedné tamní (zcela právem) rozhořčené občanky.

Řekli jsme si však, že naše malá země je určitě plná dalších více či méně úspěšných propagátorů komunismu, kteří by byli smutní, kdybychom je nezmínili alespoň v rámci „nominačního večera". Tiše jsme sice doufali, že tomu tak není, ale odezva na naši výzvu spíše potvrdila horší obavy.

K našim původním návrhům příbyla řada dalších kandidátů. Velmi žhavým kandidátem je jihlavský profesionální historik, zaměstnanec Muzea Vysočiny. Svoji nominaci si vysoužil za popírání katyňských zločinů. Protože je však velmi pravděpodobné (přesně to nemůžeme zjistit), že je rovněž, stejně jako výše uvedená soudružka Semelková, členem následníků zločinců, i jeho jsme s velmi těžkým srdcem z nejužšího výběru vyřadili.

I my, ideoví oponenti, jsme velmi ocenili, jak se po uzavření koalice v Praze vloni na podzim zachoval pan Jiří Dienstbier. O to víc nás šokoval tím, že v Kladně zašel rovnou na stranický sekretariát KSČM poprosit, aby ho soudruzi ve druhém kole senátní volby podpořili. Souhlasíme tedy s jedním ze čtenářů a panu Dienstbierovi juniorovi s jistou hořkostí a zklamáním nominaci udělujeme.

Asi tušíte, že se začíná pomalu přiostřovat... Za velmi důležité pokládáme zaměření na televizi, zejména vzhledem k jejímu obrovskému vlivu. I proto souhlasíme s jiným čtenářem, který píše, že „...vysílání televize Barrandov, omílající „perly" totálu v nepřetržitém sledu je hrozné, odvysílání „Rodáků" však překračuje meze slušnosti velmi výrazně." a jmenované stanici za zmíněnou zhůvěřilost patří naše nominace.

Komise složená ze členů MS Konzervativní strany Brno se sešla a radila se dlouho, vedly se spory a diskutovalo se ostře... až jsme dospěli k závěru. Udělili jsme Čestné uznání panu místostarostovi Městské části Brno Jih Jonášovi. A Cenu za propagaci komunismu tedy tedy zííískááávááááá... a to si zaslouží citovat celou pasáž, kterou byla nominace zdůvodněna: „Myslím, že za celou řadu hrubých zákroků omezujících svobodu slova, za nekonečné nekomentované promítání komunistických sraček, ale i celkově "za celoživotní usilí" (projevující se mimo jiné i dosazením nomenklaturních kádrových rezerv na zásadní místa) by uznání zasloužil soudruh Janeček, šéf ČT. Rovněž tak Rada ČT by neměla odejít s prázdnou. Myslím si, že je třeba ocenit televizi, jakožto medialní formu, která má daleko největší vliv na veřejné mínění, a jmenovitě ČT, i přes její občasné pozitivní chvilky." Ano, to nás skutečně oslovilo.

Vítězi, soudruhu Janečkovi gratulujeme. O plánech na předání diplomu a věcné ceny (v minulosti to byly např. spisy komunistických klasiků či intarzie V.I.Lenina - jistě něco obdobně hodnotného v nějakém vetešnictví opět nalezneme...) budeme včas informovat (sledujte webovou stránku Konzervativní strany). Děkujeme všem, kteří nám dodali tak kvalitní kandidáty. Omlouváme se zároveň těm, jejichž kandidáti neuspěli - ale to víte, vítěz může být jenom jeden. Nebuďte smutní a pozorně se dívejte kolem sebe - ať máte něco v šuflíku, až přijde opět nominační čas. Třetí ročník Ceny za propagaci komunismu je mrtev, ať žije ročník čtvrtý!