PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

18.04.2011

Autor: Svatopluk Kalužík

O zlatého Goebbelse

3. ročník Ceny za propagaci komunismu


Před dvěma lety probíhala v Brně aféra se „srpem a kladivem". Bývalý místostarosta Brna Králova Pole odstranil z pomníku obětem 2. světové války z řad příslušníků Rudé armády padlých v bojích o Brno srp a kladivo. Rada města Brna rozhodla o obnovení srpu a kladiva na pomníku. Nebyli jsme jediní, komu to připadalo jako vystavování hákového kříže na veřejném prostranství. A tak vznikl nápad ocenit tuto propagaci po zásluze a po právu. Takto spontánně se zrodila Cena za propagaci komunismu. Přirozeným laureátem prvního ročníku Ceny byl čelný představitel města Brna, tedy primátor Onderka. Další rok se „vynořil" rovněž vhodný kandidát: tehdejší ministr vnitra Pecina. O získání Ceny v jejím 2. ročníku se zasloužil tím, že Ministerstvo vnitra pod jeho vedením zablokovalo podnět příslušné komise Senátu Parlamentu ČR, aby vláda podala soudu návrh na pozastavení činnosti KSČM.

A je tady čas vyhlásit vítěze ročníku třetího! Letos se přímo nabízí poslankyně soudružka Marta Semelová, za výroky o nejúspěšnějším období našich zemí - o éře Klementa Gottwalda s hrdinnými pohraničníky hájícími klidný spánek tehdejších dětí před krvelačnými imperialisty. Bohužel má však tento nápad jednu „vadičku": jako členka následníků zločinné KSČ to má přímo „v náplni práce", takže soudíme, že všechny členy KSČM musíme proto z hodnocení vynechat (byla by to celkem nekalá soutěž...).

Horkým kandidátem vítězství v letošním ročníku Ceny může být např. MUDr. Rath. Svým výrokem o případném znárodňování pensijních fondů se „slavné éře Klementa Gottwalda" velmi přiblížil (a kdo ví, co by ještě dokázal, kdyby měl jejich moc).

Nezůstává však kandidátem jediným. Na rozdíl od Prahy a řady dalších měst chyběl po loňských komunálních volbách v městské části Brno Jih na koalici ODS - ČSSD jeden hlas. I sehnali ruče člena KSČM a koalice byla hotova. Když však ODS pohrozila zrušením místní organizace, nezbývalo, než hledat „řešení". Milý soudruh přestoupil mezi soudruhy z ČSSD a bylo vymalováno. No, nakonec, jde „jen" o malý posuv v čase: za posledních 21 let zdaleka nebyl jediný... a že o trošku později, než řada jiných? Asi má soudruh trošku „delší vedení". Summa summarum, starosta MČ Brno Jih (ODS) je rovněž horkým kandidátem.

Každopádně výše uvedené jsou výsledky pouze našich pozorování - a náš horizont je nutně omezený. Velmi rádi bychom se poradili s vámi, se čtenáři. Jistě budou (bohužel) i další velmi vhodní adepti. Pokud nám to redakce laskavě umožní, rádi vaše náměty zveřejníme a případně se i s vámi poradíme o letošním laureátovi. V každém případě se o dalším dozvíte na stránkách Konzervativní strany www.konzervativnistrana.cz. Své náměty prosím posílejte do konce dubna na adresu msbrno@konzervativnistrana.cz.

S (marným) přáním, aby na tuto cenu nebyli žádní adepti,

RNDr. Svatopluk Kalužík

předseda MS Konzervativní strany Brno