PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

04.06.2010

Autor: Konzervativní strana

Vyjádřete jasnou a nedvojsmyslnou podporu Izraeli!

Tiskové prohlášení k zastavení "humanitárního" konvoje.


Praha 4. června 2010

 

Konzervativní strana není překvapena odmítavou, hysterickou a vylhanou reakcí amerických a evropských levicových politických a intelektuálních elit, tisku a veřejnosti (za zbabělého přitakávání některých „konzervativců") na oprávněný zásah izraelské armády vůči promyšlené provokaci tureckých a jiných islamistů, tzv. mírových a humanitárních aktivistů a s nimi sympatizujících liberálních novinářů. Izrael „humanitární" konvoj před pokračováním v plavbě varoval a nabídl zajištění přepravy skutečně humanitárního nákladu do pásma Gazy. Když konvoj v plavbě pokračoval, provedl operaci za účelem jeho zastavení. Izraelští vojáci byli údajně neozbrojenými aktivisty napadeni a hrozilo jejich masakrování, proto vojáci v sebeobraně zahájili palbu a několik útočníků zastřelili. Takto by postupovala každá odpovědná a toho jména hodná armáda, doufáme, že naši nevyjímaje.

Konzervativní strana chápe a podporuje obranné akce Izraele, který se brání pronikání zbraní a teroristů na podporu hnutí Hamas, jež je i Evropskou unií označeno za teroristické. Křik a „pobouření" levicových aktivistů a zfanatizovaných davů v Turecku je pokrytecké.

Žádáme vládu České republiky, aby vyjádřila vládě státu Izrael své pochopení a jasnou podporu, a aby iniciovala v EU a NATO rozpravu o čím dál větším podílu Turecka na podpoře protiizraelských a antisemitských nálad a aktivit na Blízkém východě. Současnou situaci vnímá Konzervativní strana jako další projev skutečnosti, že Turecko není možno uvažovat jako potenciálního člena Evropské unie. Konečně opakovaně žádáme, aby naše vláda usilovala o přijetí Izraele do NATO a odkazujeme přitom na naše dřívější výzvy (viz přílohy). NATO i Evropská unie si konečně musí přiznat pravdu o ohrožení západní, euroatlantické civilisace a učinit jasné, situaci adekvátní kroky, v jejichž důsledku by každý, kdo ji ohrožuje, čelil velmi tvrdým následkům.

Konzervativní strana

www.konzervativnistrana.cz

Za správnost vyjádření zodpovídá místopředseda Jan Kubalčík (mistopredseda1@konzervativnistrana.cz).

 

Přílohy: