PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

06.09.2006

Autor: Mladá pravice

Tisková zpráva

ke shromáždění k uctění památky obětí islámského terorismu.


 

V Praze dne 7. září 2006

 

Ku příležitosti pátého výročí teroristických útoků na New York svolávají o.s. Mladá pravice a česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR) shromáždění občanů za účelem uctění památky obětí islámského terorismu, který si po jedenáctém září vyžádal mnoho lidských obětí v Londýně, Madridu, Beslanu, Paříži, Izraeli a dalších místech po celém světě. Akci účastí a vystoupením  podpoří představitelé politických stran.

 

Setkání se uskuteční dne 11. září 2006 v 18.00 na Jungmannově náměstí, Praha 1. Předpokládaná účast 200 osob.

Snahou pietní akce bude vyjádření znepokojení nad nárůstem islámského extrémismu a nad selháním evropské imigrační politiky, která nevede k integraci muslimů do západní společnosti. Svolavatelé na tomto shromáždění rovněž podpoří boj Spojených států amerických a státu Izrael proti islámskému terorismu a vyjádří podporu případnému vybudování protiraketové základny USA na území České republiky. Jako symbol solidarity zazní na shromáždění česká, americká a izraelská státní hymna.

 

Hostem shromáždění, který také přednese svůj projev, bude poslanec PSP ČR Marek Benda.

 

Akci dále podporují tyto organizace:  www.EUportal.cz, www.Eurabia.cz, Židovská liberální unie, Konzervativní strana, Sdružení židovských odbojářů a vojáků, Operace Ester, Compass Direct CZ, www.Nebezpeci.cz, www.Eretz.cz, Misijní odbor Kostnické jednoty, Konzervativní klub a dvouměsíčník "Konzervativní listí", www.pravdaoislamu.cz, Galtův institut, Vpravo.blog.cz, www.hagana.wz.cz, Mladí křesťanští demokraté Praha, časopis Maskil (věstník kongregace Bejt Simcha), Klub Peace for Israel a Mezinárodní křesťanská solidarita (CSI ČR).

 

V Praze dne 7. září 2006

 

Lukáš Petřík v.r.

předseda Mladé pravice

 

Mojmír Kallus v.r.

předseda  Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém, česká pobočka

 

Kontakt pro novináře:

Mladá pravice: http://www.pravice.org

Lukáš Petřík +420 739 039 153, lukas.petrik@euportal.cz

Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, česká pobočka: http://www.icej.cz

Mojmír Kallus +420 603 720 751, mojmir.kallus@ecn.cz

 

Příloha: Informace o pořadatelích:

Mladá pravice

Mladá pravice je společnost mladých lidí, které spojuje liberálně-konzervativní pohled na svět a úcta k hodnotám, jako je národní suverenita, svoboda jednotlivce nebo nedotknutelnost soukromého majetku. Nejsme politickou stranou, ale pouze občanským sdružením, vytyčujícím si za cíl především osvětu a tříbení politických názorů mezi mladými lidmi.

Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ), česká pobočka

Česká pobočka ICEJ je součástí mezinárodní organizace International Christian Embassy Jerusalem se sídlem v Jeruzalémě a v ČR je registrována ministerstvem vnitra jako nevýdělečná organizace s mezinárodním prvkem. Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém založili křesťanští příznivci Izraele v roce 1980. Dnes je ICEJ účinným nástrojem, který zastupuje v Jeruzalémě křesťany z celého světa a vyjadřuje jejich zájem a lásku k Izraeli.