PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

13.05.2014

Autor: Konzervativní strana

Stropnický jako Klaus

Přijměte síly NATO na našem území!


Konzervativní strana ostře protestuje proti odmítnutí možnosti trvalého rozmístění sil NATO na území České republiky, které v rámci rozhovoru pro agenturu Reuters vzkázal našim spojencům ministr obrany Martin Stropnický. Jde o stejnou míru absurdity, kterou se svého času presentoval Václav Klaus, když přirovnal k okupaci ze strany SSSR plán na zřízení radarové stanice armády USA. V každém případě je dobře, že ministr za hnutí ANO, ještě nyní, před volbami do Evropského parlamentu, vyjevil v navýsost podstatné otázce zahraničněpolitickou a bezpečnostní orientaci své strany.

Konzervativní strana konstatuje, že pokud si občané naší země budou opakovaně volit representaci bez schopnosti elementárně rozlišovat mezi okupací totalitní imperiální mocností na jedné straně a přátelskými žádostmi či nabídkami spojeneckých zemí na straně druhé, je naše bezpečnostní situace dlouhodobě neudržitelná. Ze slov ministra Stropnického slyšíme ozvěnu koncepce "mostu mezi Východem a Západem", která logicky vyústila v zařazení tehdejšího Československa do východní despocie, čímž se naše vlast stala na desítky let kremelskou gubernií. Nepřijmeme-li my sami naši sounáležitost se Západem, a to v plném kontextu, strpíme-li opakovaně, aby byla volenými politiky naše příslušnos k Západu tu skrytěji tu otevřeněji bojkotována či přímo sabotována, není nám pomoci.

Konzervativní strana vyzývá ministra Stropnického k resignaci, poslance Parlamentu k příslušným interpelacím a vládu k souhlasu s případným trvalým umístěním sil NATO na našem území.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek

předseda