PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

19.08.2022

Autor: Konzervativní strana

Srpnové výročí

Prohlášení k 54. výročí srpnové okupace armádami Varšavského paktu


Konzervativní strana si připomíná 54. smutné výročí okupace naší země Rudou armádou a armádami Varšavského paktu. Nejpozději od roku 2014 však není příliš místa pro prosté vzpomínání. Naše zkušenosti nám byly oporou při hodnocení intervence Kremlu na Ukrajinu, která v roce 2014 začala a která významně eskaluje od 24. února letošního roku. Dosavadní vývoj jen potvrzuje, že imperiální postup Kremlu se zastaví pouze tam, kde narazí na rozhodný tvrdý odpor.

Konzervativní strana podporuje a podpoří veškeré kroky, které reálně povedou

  • ke zvýšení obranyschopnosti České republiky,

  • k vyšší součinnosti se spojenci v rámci NATO včetně nákupu moderní výzbroje zvyšující kompatibilitu se spojeneckými armádami a aktivního a co nejširšího zapojení ozbrojených sil ČR v misích a operacích Severoatlantické aliance - což je jednou z hlavních cest naplňování závazku i nejvlastnějšího zájmu naší země být spolehlivým spojencem,

  • ke snížení zadlužení naší země,

  • ke snížení energetické závislosti České republiky na Ruské federaci, po kterém Konzervativní strana volá dlouhodobě, přičemž ignorování tohoto životního zájmu ČR dohání naši společnost právě v této době.

Kremelské ambice revidovat mezinárodní uspořádání nastolené po r. 1989, kdy prvním krokem je snaha finlandizovat „blízké zahraničí", jsou nejvážnějším ohrožením naší svobody. Do tohoto rámce však patří také nezbytnost preference rodiny. Žádná země Západu není dlouhodobě udržitelná bez loajality vlastních lidí ke své vlasti i vůči Západu. Přitom právě v rodině získáváme občanské ctnosti, mezi které patří zejména solidarita, schopnost důvěřovat a spolupracovat. Neustávající útoky na rodinu oslabují naši schopnost aktuálnímu ohrožení náležitě čelit a liberální levice, která znovu a znovu rozdmychává další kola kulturní války, je tak nejspolehlivějším spojencem Moskvy, jakkoli se pravděpodobně její většina ocitá v roli „užitečných idiotů".

Nelze také zapomínat, že po vojenském útoku na tehdejší Československo v srpnu 1968 a po výjimečné přehlídce násilí ze strany domácích komunistů v srpnu 1969 následovala normalizace. Je pro nás obtížně pochopitelné, že nemálo našich spoluobčanů na tuto fázi totalitního režimu vzpomíná s nostalgií. „Politice špatné paměti" či dokonce legitimizaci normalizačního režimu vybájenými interpretacemi naší moderní historie je nezbytné čelit.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda