PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

12.10.2022

Autor: Konzervativní strana

Na co jdou „evropské peníze"?

Dotace na rozpoutání dalšího kola kulturní války


Konzervativní strana považuje za skandální, že až 750 milionů Kč z operačního programu „Zaměstnanost+" směřuje de facto na podporu rozpoutání dalšího kola kulturní války v naší zemi. Za skandální to považujeme ze třech důvodů.

Tím hlavním je, že na deklarované účely nemají jít nikdy žádné veřejné prostředky - naprostá většina občanů ČR s tím není srozuměna nebo s takovým použitím svých peněz přímo nesouhlasí (lze ověřit snadno: ponechme tyto prostředky občanům, tedy snižme jim daně a tyto dotace prostě škrtněme, a uvidíme, zda občané takové cíle ze svých kapes dobrovolně podpoří...). Připomínáme v této souvislosti, že převýchova občanů nepatří mezi legitimní úkoly, které má stát zajišťovat - tím méně má něco takového dělat Evropská unie.

Druhý důvod jen zesiluje či podtrhuje důvod první: těchto až 750 milionů Kč má být ke zmíněným pochybným účelům použito v okamžiku vážné krize, v tomto kontextu jde prvořadě o vysokou inflaci a astronomické ceny energií. Skutečně vláda nevidí lepší využití těchto prostředků? Nicméně, s ohledem na první hlavní důvod, pokud tyto peníze nelze použít jinak (což podle všeho skutečně nelze), tak ať raději nejsou použity vůbec.

Konečně třetím důvodem je skutečnost, že se dotace na rozpoutání dalšího kola kulturní války poskytuje v okamžiku, kdy je premiérem předseda ODS a ministrem práce a sociálních věcí, v jehož gesci se celá věc nachází, je předseda KDU-ČSL. S takovým krokem bychom nesouhlasili za jakýchkoli okolností, ale to, že mu asistují právě tito politici, je šokující.

 

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda