PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

05.08.2010

Autor: Martin Rejman

Korespondence s bratry Mašíny

...předcházející pohřbu Milana Paumera.


Vážení pánové,

především dovolte, abych vyjádřil obdiv a uznání k vám oběma a ke všem členům vaší odbojové skupiny. Jsem šťastný, že jsem se mohl považovat za přítele vašeho druha, Milana Paumera, a že se již dlouho znám s vaší sestrou, paní Zdenou.

Spolu s vámi nyní nad Milanovou smrtí truchlí nemalá část demokratické veřejnosti. Vím, že naše účast nemůže zmírnit vaši bolest. Vím také o důvodech, které vás zatím vedly k rozhodnutí neúčastnit se Milanova pohřbu. Prosím vás však, zvažte to ještě. Po rozhovoru s paní Zdenou jsem už 25. 7. požádal pana premiéra o osobní účast na pohřbu a po jeho kladné odpovědi, s vědomím paní Zdeny a souhlasu Milanova bratra Zdeňka jsem poprosil ředitelku jeho kanceláře, aby vás pan premiér pozval.  Až za několik dní dostal Martin Vadas informaci, že žádat premiéra musí rodina. Hned zařídil Zdeňkův dopis s žádostí, ale pozvání pana premiéra se k vám dostalo dost  pozdě, ne však natolik, aby vaši účast znemožnilo.

Vím, vážení pánové, že se  na vás s prosbou o vaši účast na pohřbu obrací více lidí, a prosím, promiňte, že se i já k  nim připojuji, aniž vás osobně znám; Vás, pane Josefe, jsem měl tu mimořádnou příležitost vidět a slyšet v Bratislavě i s Vaší dcerou Barbarou. Osměluje mne k tomu kamarádství s Milanem a to, že jsem hluboce přesvědčen o velké důležitosti učasti alespoň Vás pane Josefe Mašíne (Martin mně říkal, že Vy, pane Ctirade, jste nyní nemocen). Učast čelných představitelů České republiky na Milanově pohřbu je totiž známkou obratu v chápání a úcty vašich činů. Vaše účast pak bude povzbuzením pro demokratickou veřejnost, aby nepolevovala v boji s pozůstatky zločinného komunistického režimu.

S úctou,

Martin Rejman,

kancléř Konzervativní strany

 

Vazeny pane Rejmane,

Nase rozhodnuti neprijet bylo tezsi nez by bylo to opacne. Duvody na obou stranach uvahy jsou silne. Dulezita rozhodnuti nejsou vetsinou popularni a proto jsou tezka. My toto rozhodnuti povazujeme za dulezite pro dalsi vyvoj demokracie a narodniho uvedomeni v Ceske republice. Nejde o nas, prace jeste neni skoncena!

Rozhodnuti pana premiera Necase se Milanova pohrbu zucastnit si velice vazime, zrovna tak jak si vazime rozhodnuti dalsich vladnich cinitelu a clenu senatu se verejne priznat k myslenkovemu smeru, ktery Milan zastupoval. Tento krok pana premiera zrovna tak jako rozhodnuti drivejsiho premiera, pana Topolanka, jsou krokem spravnym smerem.

Doufam, ze i my se jednoho dne budeme moci vratit do zeme nasich rodicu. Dekujeme vam vsem!

Radek a Pepa Masinovi

(Proti uverejneni nemame namitky)