PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

15.01.2022
Kategorie: Zdravotnictví

Autor: Jan Kubalčík

Otevřený dopis Radimu Perlínovi

Reakce na článek "Typologie neočkovanců" v Neviditelném psu


Vážený pane Perlíne,

dovoluji si tímto reagovat na Váš článek „Typologie neočkovanců" (Neviditelný pes, 5. ledna 2022). V něm dělíte „neočkovance" na čtyři druhy: Borec, Podnikatel, Bludař a Esoterik. Zahajujete přitom přiznáním, že jste zcela racionálním člověkem. Snad mě absolvovaná matematická analýza alespoň trochu opravňuje k tomu, abych se i já označil za racionálního člověka. Máme-li v této věci oba kousek pravdy, mohlo by se nám tedy v debatě i dařit.

Má vlastní situace je tato: nejsem očkován proti nemoci Covid-19 (za ne zcela přesné označení se omlouvám, ale jistě je jasné, o co se jedná...) a nechystám se k tomu. Zmíněné onemocnění jsem prodělal začátkem ledna 2021 a to s relativně mírným průběhem, každopádně bez hospitalisace. Od té doby si pravidelně, v intervalu přibližně tříměsíčním, nechávám měřit hladinu protilátek - i zatím poslední měření z prosince uplynulého roku příslušné protilátky detekovalo.

Nicméně přikládám význam také tvrzení, které lze nalézt např. v rozhovoru s imunologem Jaroslavem Svobodou (Lenka Zlámalová: „S vakcínami a léky se dá s covidem žít bez omezení", EchoPrime.cz, 28. prosince 2021). Podstatné pasáže cituji: „První koronavirová epidemie byl SARS v roce 2003. V Karolinska Institutet ve Švédsku teď nedávno publikovali studii, která ukazuje, že buněčná imunita na tento velmi nebezpečný koronavir SARS přetrvává přinejmenším sedmnáct let. To je maximum, co šlo vzhledem k časovému odstupu od té epidemie zjistit. Možná že je ta imunita mnohem delší. To ukáže až čas. Podle řady výzkumů ze světa, včetně těch, které dělá profesor Vojtěch Thon v Brně, to vypadá, že u toho současného koronaviru SARS-CoV-2 je to úplně stejné. Zdá se, že přirozená buněčná imunita těch, kdo se s covidem potkali, opravdu drží. Ta protilátková samozřejmě klesá. Z toho jsou lidé vyděšeni. Že už nemají protilátky. Jenže ony v organismu vznikají paměťové B-lymfocyty a T-lymfocyty. Ta ‚téčka' jsou nezbytná pro ta ‚béčka'. Někdy těm ‚téčkům' dojde dech. První protilátky, které se po setkání s virem tvoří, jsou IgM. Pak jsou IgG a poslední jsou IgA, jejichž část mimo jiné chrání sliznice." A dále: „Vláda neustále mění strategii, jak se mají očkovat lidé, kteří covid prodělali. Pravděpodobně ale u těch, kdo ho prodělali, není třeba už žádná vakcína. Ve studiích ze světa se říká, že za šest měsíců po covidu snad jedna dávka. Ale zásadně vždycky po stanovení protilátek. Když má člověk dostatek IgG protilátek, není potřeba se očkovat." (zvýrazněno J.K.) A konečně: „Ideálně je testovat protilátky IgG i IgM. Kdyby tam začínala nová reinfekce, tak ty protilátky IgM (ukazují akutní infekci) začnou jít nahoru. Teď mám jednoho pacienta, který to neprodělal, ale hrozně rychle mu vyletěly nahoru protilátky IgM. Ty zůstávají maximálně pět dní a pak se tvoří protilátky IgG. Tři týdny je poločas IgG. Pak pomalu klesají. Ale je důležité, že v organismu zůstávají ty paměťové B-lymfocyty a T-lymfocyty. Ty okamžitě zareagují, pokud se člověk znovu s nákazou setká. Když vám klesnou protilátky, vůbec to neznamená, že nejste proti covidu chráněná." (opět zvýrazněno J.K.). V každém případě stojí za pozornost celý rozhovor...

Kromě toho, jak je stále patrnější, vakcinací člověk chrání zejména sám sebe - hlavním smyslem vakcíny je snížit pravděpodobnost vážného průběhu nemoci. I naočkovaný člověk může onemocnět, i naočkovaný člověk může dále nemoc roznášet. K tomu např. i skupina senátorů na tiskové konferenci, kterou dnes (5. ledna 2022) vysílala stanice ČT24 (od 9:30).

A v neposlední řadě, lidé, kteří diskutovanou nemoc prodělali, nemívají vážný průběh (takové případy jsou, ale statisticky jde o zanedbatelné počty). Nebudu nyní prověřovat aktuální data - před časem jsem nějaké údaje dohledal a uvedl je v textu „Čínský virus: Data-driven politics" (Konzervativní noviny, 25. listopadu 2021). Domnívám se totiž, že ani v současnosti nejsou re-infikovaní lidé hospitalizováni, protože kdyby tomu tak bylo, je takového sdělení Česká televize plná. Nechci odbočovat, ale považuji za velmi zvláštní, že informace o počtech re-infikovaných hospitalizovaných (ať už „pouze" hospitalizovaných nebo hospitalizovaných na JIP) se běžně neuvádějí - skoro bych řekl, že se ignorují... Svádí to k tomu ptát se, proč tomu tak je. Ale já naštěstí nemám konspiračního ducha, tak se neptám.

Podtrženo a sečteno, ze shora uvedených důvodů považuji očkování proti onemocnění Covidem-19 v mém případě za zbytečné. Nyní už pouze otázka: ke kterému z výše uvedených typů „neočkovance" byste mě, prosím, přiřadil a proč?

S úctou a s nadějí, že si k Vám můj dopis najde cestu a Vy mi odpovíte,

Jan Kubalčík

předseda Konzervativní strany a matematik

 

P.S.: Jen drobná aktualisace k 16. lednu – zde jsou k disposici relevantní aktuální data…