PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

23.06.2008

Autor: Konzervativní strana

Brněnský pochod homosexuálů

Tisková zpráva k pochodu homosexuálů "Queer Parade Brno".


V Brně, dne 19. června 2008

 

V sobotu, 28. června 2008 se v Brně s největší pravděpodobností uskuteční pochod homosexuálů „Queer Parade Brno“. Konzervativní strana protestuje proti konání této akce, resp. proti tomu, že se odpovědné úřady ani nepokusily jejímu konání zabránit.

Rádi bychom zdůraznili, že náš protest není motivován xenofóbií a rozhodně nikoho nevyzýváme k diskriminaci na základě sexuální orientace. Tím, koho zejména tímto otevřeně kritizujeme, jsou některé aktivistické skupiny, jež samy sebe prohlašují za obhájce a reprezentanty homosexuálů, a jednají přitom natolik neodpovědně, že poškozují jak zájmy majoritní společnosti, tak i zájmy homosexuálů samotných. Diskutovaná akce může sloužit jen ke zviditelnění pořadatelů, popř. politiků, kteří ji podpoří, ke zlepšení obrazu homosexuální minority v očích veřejnosti však pomůže jen těžko. Naopak, svým charakterem veřejné exhibice bude předvádět karikaturu homosexuálů, jež má veřejnost šokovat.

Považovat něco takového za přínos myšlenkám tolerance a svobody je podle nás zcela scestné.

V žádném případě nikomu neupíráme možnost využívat práva shromažďovacího. Upozorňujeme však na známou skutečnost, že práva a svobody jednoho musí v demokracii vždy končit tam, kde začínají omezovat práva druhého. A to je právě případ Queer Parade, která podle našeho názoru může ohrožovat mravní výchovu mládeže i práva občanů na zajištění zdraví a osobní bezpečnosti.

Za prvé, akce může znamenat vážné ohrožení mravní výchovy mládeže. Na základě agresivní image některých homosexuálně aktivistických skupin totiž lze očekávat, že součástí Queer Parade budou i veřejné prezentace erotických aktivit, tanců, erotických kostýmů apod. před 22. hodinou večerní. Vycházíme přitom z lidské přirozenosti. Homosexualita není v souladu s lidskou přirozeností. Pokud se jedná o dobrovolný vztah dvou dospělých lidí, je nezbytné ji tolerovat (není však přitom nutné její praktikování schvalovat). V žádném případě však nelze vytvářet z homosexuálního vztahu normu a jakkoli jej jinak propagovat jako způsob života rovnocenný s heterosexuálním vztahem.

Za druhé, zvolený formát akce, včetně jakéhosi gay orientovaného „dětského dne“, podle našeho názoru dokazuje, že chystaná Queer Parade Brno je koncipována jako úmyslná provokace ze strany výše zjmíněných aktivistických skupin, patrně s cílem vyvolat konfrontaci. To může do Brna přilákat radikální odpůrce i příznivce těchto skupin a vést k pouličním střetům ohrožujícím bezpečí občanů.

Za třetí, homosexuálové objektivně představují rizikovou skupinu v ohrožení virem HIV a při případném pochybení v oblasti hygienických předpisů může tedy být dopad pro veřejnost závažnější než v případě jiných akcí. Případná krvácivá zranění, ke kterým při tanci či pod vlivem alkoholu může docházet, odhazování použitých kondomů mimo odpadkové kontejnery a podobné jevy nelze na hromadných akcích dost dobře vyloučit.

 

(s využitím textu pana Jana Broje)

 

Za Předsednictvo Konzervativní strany

 

MUDr. Miroslav Beňo

místopředseda

 

Martin Rejman

kancléř