PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

21.06.2000

Autor: Jan Kubalčík

Vrána vráně oči nevyklove

Kdo je nástupnickou organizací totalitní KSČ?


Musím se přiznat, že před úvahami podobnými úvaze následující mě vždy přepadá pochybnost, má-li smysl zabývat se odpadem civilizované společnosti. Vždyť kdo se špínou zachází, sám se většinou umaže. Ale jelikož špína je nositelkou mnoha nákaz, nezbývá, než nasadit gumové rukavice a po činu se řádně vydezinfikovat. I já tak tedy učiním.

Problesklo krátce ve sdělovacích prostředcích - a prozatím naneštěstí zapadlo - že komunistická strana vedená s. Štěpánem poptává majetek (zejména členské příspěvky) po komunistické straně vedené s. Grebeníčkem. Konání s. Štěpána je přitom navýsost konzistentní, neboť on a jeho soudruzi se hrdě hlásí k revolučnímu odkazu rodné KSČ. Naopak - podobně jako soudruh Gottwald před únorovým pučem - Grebeníčkovi soudruzi se k bolševickým praktikám příliš nehlásí. Vyvstává tedy logická otázka. Jak je možné, že KSČM využívá určitý majetek patřící dříve KSČ (mimo jiné - což je zvlášť zajímavé - stejné stranické legitimace)? Je nástupnickou organizací, či nikoli? "Přebrala" automaticky členskou základnu, nebo ne? Ryba, nebo rak?

Velmi rád bych s. Štěpána označil za užitečného idiota, který buďto donutí KSČM sejmout roucho beránčí, nebo jí majetkově pustí žilou (a jemu to stejně nepomůže). Naopak mne znepokojuje, že případné soudní řízení v této věci by bylo hrazeno i z mé kapsy. Mediální ticho však nasvědčuje tomu, že k ničemu takovému nedojde. S. Štěpán patrně sám, rád, dobrovolně uznal, že takové věci si mezi sebou soudruzi nedělají. Ti to vyřeší na stranické půdě. To jen prožluklí kapitalisté si vzájemně pletou konopný provaz, na kterém je následně bolševici s cynickým šklebem oběsí. Role třetích, kteří se smějí, když se demokratický parlament mění ve žvanírnu, patří prostě komunistům. Ideologie třídní nenávisti, nesvobody, útlaku a vražd má zřejmě nějakou magickou moc, která její vyznavače téměř vždy sjednotí. Že by tou mocí byl strach?

Internacionální socialismus, podobně jako socialismus nacionální, je mor. Skutečnost, že nákaza poletuje kolem, asi nelze změnit. Ovšem existence politických stran s přívlastkem "komunistická", to je již morová rána na těle. Je životně nutné nasadit léčbu. Obávám se, že jiný než chirurgický zákrok by byl neúčinný. Jestliže se tedy stokrát opakovaná lež může stát pravdou, věřím, že se stokrát opakovaná pravda může stát skutečností. Proto ostatně soudím, že KSČM musí býti zrušena.

Rukavice spálit a honem pro chloramin...

 

Brno 21.6.2000

 

Jan Kubalčík

místopředseda Strany konzervativní smlouvy