PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

15.07.2013

Autor: Martin Rejman

Týdenní ohlédnutí

28. týden 2013


Ve středu 10. července nám pan president dal pěkný dárek: jmenoval Rusnokovu - svojí - vládu. My se máme! Máme plnou mísu odborníků!

Hovno! Máme rudooranžovou vládu politických prostitutů, lidí bez morálky a skrupulí, lidí, kteří se v přímém přenosu dopouští té nejnestydatější politické korupce, a presidentovi, premiérovi, policii a státním zástupcům je to jedno?! Všichni bychom měli protestovat, trvat na okamžitém odvolání ministra financí, který také velí finančnímu dohledu - kozel zahradníkem - a trvat na policejním vyšetřování. Pokud bude vedeno v intencích obvinění proti Nagyové, Tluchořovi a dalším, musí být pan ministr ve vyšetřovací vazbě. Vlastně: už tam měl být!

V neděli 14.7. jsem se po dlouhé době díval na pana moderátora Moravce a jeho hosty, naštěstí jen poslední hodinu, takže jsem nepřišel o nervy úplně. Pozval si zástupce stran, které zasedly před třemi roky do parlamentu, takže tam neseděl zástupce - zástupkyně - LIDEM, ale VV. Diskuse se točila kolem ústavnosti nebo neústavnosti presidentova počínání, kolem obcházení nebo neobcházení principů parlamentní demokracie a také se jednotliví diskutéři vyjadřovali, zda by vydali nebo nevydali pana Nečase do rukou pana Ištvána. Zástupce VV mluvil se zapáleností svazáka z padesátých let; člověk měl pocit, že ten by vydal do rukou kata i svoji babičku, a o ctění parlamentních principů měl jasno: jak kdy a jak třeba. Komunista, sedící vedle něj, už starý zdatný soudruh, rozšafně a uvážlivě, ale stejně po leninsku. Socialista kultivovaněji, ale socialisticky rozhodně. Místopředseda ODS mdle, v této chvíli, kdy by měl být razantní, defenzivně; ten by pana Nečase naštěstí nevydal, ale jeho osobní averse k němu byla zřejmá. A tak jediným světlým okamžikem bylo exposé zástupkyně TOPky, která dobře zdůvodnila potřebnost dodržování demokratických principů parlamentní demokracie. Ta dáma neoplývala razancí levicových borců, ani nebyla mdlá jako pan doktor z ODS, ale ilustrovala naději, kterou by mohlo být jmenování ženy, paní Němcové, premiérkou. Máme-li být demokratickou zemí a právním státem, nakonec to bude muset vrtošivý (zlý, úskočný, zlomocný a doufejme, že ani pod ochranou mocnosti ne všemocný) stařík udělat.

Přeju pěkné - a politicky nepromarněné - léto, a, prosím, promiňte mi to jedno sprosté slovo; v psaném projevu jsem jej použil poprvé.