PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

10.08.2011

Autor: Vlastimil Podracký

Týdenní ohlédnutí

31. týden 2011


První srpnový týden bývá uprostřed „okurkové sezóny" a tedy by se nemělo toho zase tak mnoho dít. U nás noviny „přežvýkávají" kauzu připravovaného karnevalu homosexuálů, který zaštítil primátor Bohuslav Svoboda a velvyslanectví 13 západních zemí vydalo prohlášení: „Vyjadřujeme solidaritu s komunitami leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů v ČR. Podporujeme jejich právo uspořádat pokojný a zákonný průvod, aby zvýšili povědomí o specifických tématech, která se jich týkají." V této souvislosti byly provedeny některé akce, které stojí za zmínku. Poradce prezidenta Hájek označil homosexuály za deviantní občany a festival za nátlakovou akci. Hájek neprotestuje proti akci samotné, ale proti záštitě, která se jí dostává od primátora. Prezident Václav Klaus odmítl výzvy ČSSD a VV, aby se distancoval od jeho slov. Hájí svobodu slova, tvrdí, že je to jeho názor. Na závěr řekl: „V každém případě je homosexualita něco výrazně menšinového, co zasluhuje naši ochranu nikoliv apoteózu".

Mezitím ředitel personálního odboru ministerstva školství Ladislav Bátora obchází velvyslanectví s protestem organizace DOST, a možná i dalších, proti zasahování do vnitřních záležitostí státu. Je tristní, že proti takovému zasahování neprotestují další. Asi se už většina občanů smířila s tím, že všechno co přichází ze Západu, si musíme nechat líbit.

Nebudu komentovat celý soubor dějů okolo této politováníhodné akce, to už učinily sdělovací prostředky, ale dovolil bych si k tomu vyjádřit vlastní názor: Celá záležitost ukazuje, jak hluboce ztratil stát na svébytnosti, když velvyslanectví států ovlivňují konání festivalu, tedy jakési kulturní akce. Představme si, co by se asi stalo, kdyby se třeba pochod zakázal, nebo byly nějaké obstrukce? To by nám snad USA zarazily víza nebo by Německo nekupovalo naše zboží? Asi tak daleko by to nešlo, ale dovedeme si představit ty řeči okolo a mediální masáž. Určitě bychom byli prohlášeni zemí, která nerespektuje lidská práva. Přitom to samozřejmě není pravda.

Jinak samozřejmě, že pravdu má jak Hájek, tak Klaus, tak i Bátora. A to ještě jsou velmi mírní. Nikdo z nich nechce diskriminaci, ale propagace homosexuality by prostě být neměla. Nevím, zda zdůrazňovat, že ovlivňování dětí v tomto je nepřípustné. Co se bude za chvíli tolerovat? Proč se tedy vlastně zakazuje pornografie a proč vůbec společnost některé věci nepřipouští?

Diskuse o tom, co je vlastně z výchovného důvodu přípustné a co ne, se nevede. Nejsou ani kritéria, nejsou ideje, ze kterých by kritéria vyšla. „Otevřená společnost" je otevřena všemu. Můžeme se nadít čehokoliv. Expandující svoboda nemá zábrany a relativizace hodnot vzniklá z marxistické rovnosti musí akceptovat cokoliv, co dostatečně silná skupina, zvláště když je podporována ze zahraničí, prosadí.

Už asi týden hoří londýnská předměstí. Policie zastřelila nějakého zločince, jenže se asi měla dříve podívat, jaké barvy pleti je. Protože si dovolila zastřelit černocha, povstala celá jedna černošská čtvrt a potom další. Nejdříve klidný pochod se změnil v bitku s policií, vybíjení výkladů a rabování. Hoří domy a celé bloky. Potom prý v multikulturní zemi není rasizmus? Dnes už ovšem ne bílý.

Hořící Londýn a Breivikovy vraždy v Norsku jsou dva póly multikulturalismu v Západní Evropě. Jsou to neštěstí, která by nemusela být, nebýt otevřenosti k přistěhovalcům ze zaostalého světa. Obojí se děje a bude dít stále více, protože Evropa vymírá a vlastně to může skončit jedině, jakmile vymřou Evropané natolik, že už ve své zemi nebudou tvořit většinu (alespoň ti mladí a výdělečně činní), což se může stát v některých zemích za 40 let. Potom samozřejmě na tom bude Evropa hůře než Jihoafrická republika, protože nejspíše vzniknou vnitřní války s islámem (tuto hrůzu naštěstí jižní Afrika nemá).

Je to též varování pro nás, abychom nepřipustili tuto situaci. Nejen pokud se týká následků, ale především preventivně. Tím myslím, abychom zamezili přistěhovalectví z problematických zemí.