PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

18.01.2011

Autor: Martin Rejman

Dopis ministru životního prostředí Chalupovi

Kauza Drobil


18. ledna 2011

 

Vážený pane ministře,

především dovolte, abych Vám blahopřál ke jmenování do funkce ministra pro životního prostředí a popřál Vám, abyste v ní obstál se ctí.

Vím z Vaší tiskové konference, kterými prioritami se chcete zabývat v prvních dnech svého působení a doufám, že v nich budete úspěšný. Jistě se také budete v krátké době zabývat otázkou obsazení ředitele Státního fondu životního prostředí.  Z prohlášení některých ne nevýznamných členů ODS vyplývá, že vedení ODS si nepřeje, aby se do funkce vrátil Vaším předchůdcem odvolaný ředitel Michálek. Důvody, které jsou uváděny, na př. že je udavač, což v nás po zkušenostech s konfidenty STB vyvolává odpor a že by s ním proto ostatní zaměstnanci nechtěli spolupracovat, jsou zástupné a nepravdivé. Jistě by s ním nechtěli spolupracovat lidé, kteří jsou zkorumpovaní, ale rádi by s ním pracovali lidé, kteří korupci právem považují za jedno z největších bezpečnostních rizik pro naši demokracii a za jeden z největších ekonomických a společenských problémů. Ředitel Michálek nepracoval na zakázku nějakých temných sil, snažících se poškodit ODS, ale řídil se svým svědomím a smyslem pro povinnost. 

Už 16. prosince jsem se v této záležitosti obrátil na p. premiéra Nečase mailem, který přikládám. Na vyjádřeních, v mailu uvedených, nemusím nic měnit, zejména to, že ten, který důvodně upozornil na korupci, byl odvolán, vnímá veřejnost jako výsměch koaličnímu ujišťování, že boj s korupcí je její prioritou. Pro člena NERVu Pavla Kohouta to byl důvod, aby zvažoval odchod z  tohoto poradního sboru vlády.

Zvažte prosím, pane ministře, škody, které byly způsobeny vysláním signálu veřejnosti, že ne ti, kdo se korupce dopouštějí, ale ti, kdo na ni upozorní, jsou trestáni, a využíjte příležitosti dokázat, že to tak není, zpětným jmenováním Libora Michálka ředitelem SFŽP.

V úctě,

Martin Rejman,

člen Generální rady Konzervativní strany