PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

25.02.2022

Autor: Konzervativní strana

Ať žije Ukrajina!

Ukrajina potřebuje veškerou naši pomoc!


Ukrajina čelí nevyprovokované agresi, otevřené válce ze strany Ruska. Ukrajina potřebuje veškerou naši pomoc. Slova o jednotě nepomohou. Slova o solidaritě nepomohou. Slova nepomohou. Humanitární aktivity jsou jistě skvělé, ale hrají nanejvýš doplňkovou roli. Hospodářské či jiné sankce, aby mohly mít alespoň nějaký vliv, musejí být nejtvrdší možné. Skutečnost, že takové sankce budou znamenat i snížení naší vlastní životní úrovně, není relevantním argumentem pro nedůslednost. Západní státníci, kteří v tomto váhají, nejsou na výši problému - neuvědomují si závažnost situace. Skutečnou pomoc představují účinné moderní zbraně. Jen tento krok dává naději na smysluplnost veškeré ostatní podpory.

Agrese Ruska vůči Ukrajině je druhotně agresí také proti zemím NATO (především proti Polsku, dále proti ostatním státům hraničícím s Ukrajinou, a následně i všem ostatním, včetně ČR) a to prostřednictvím obrovské uprchlické vlny, která se kvůli rozpoutání války prakticky jistě vzedme. Státy NATO však v důsledku ruské agrese nemohou připustit takový nekontrolovaný přesun lidí na své území, zároveň ale nemohou nečinně přihlížet rozsáhlé humanitární katastrofě v blízkosti svých hranic. Další eskalace vztahů mezi státy NATO a Ruskem je tedy nevyhnutelná a opatrnictví je proto jen kontraproduktivní.

Vláda premiéra Fialy má plnou podporu Konzervativní strany pro své kroky směřující k podpoře Ukrajiny v jejím boji na život a na smrt.

Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby nad rámec dohodnutého postupu v rámci EU a NATO podnikla následující kroky a aby se pokusila jimi inspirovat další spojenecké země, které váhají.

  • Dodat Ukrajině bez prodlení účinné zbraně a munici v maximálním množství.

  • Vyzvat občany ČR, aby opustili nebezpečné agresivní Rusko a zmrazili s jeho občany a institucemi veškerou zbytnou spolupráci.

  • Vyhostit, až na zdůvodnitelné výjimky, všechny občany Ruska z České republiky.

  • Obstavit majetky a účty ruských fyzických osob a všech právnických osob s vyšší než třetinovou ruskou majetkovou účastí a z těchto prostředků začít financovat dodávky zbraní na Ukrajinu.

  • Zakázat veškterý hospodářský styk s Ruskem.

Aby Ukrajina mohla žít, musí nyní ve svém zoufalém zápase o existenci zvítězit. Je to i naše odpovědnost a naše povinnost - k přátelům na Ukrajině a v konečném důsledku i k bezpečnosti naší vlastní země.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda

 

Na vědomí: JE Perebyjnis Jevhen, mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Ukrajiny v České republice