PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

26.04.2007
Kategorie: Radar

Autor: Milan Paumer

Americká armáda

Předneseno 26. dubna 2007 v Brně na veřejném shromážděn „Radar? Jen malá splátka za svobodu!“ na podporu zřízení radarové stanice armády USA na území ČR.


Dobré odpoledne. Děkuji Vám, že jste tady. Také děkuji všem členům Konzervaitvní strany za pozvání. Chtěl bych Vám něco říct o americké armádě. Naše republika se narodila roku 1918, 28. října. Kdo stvrdil svým podpisem, že naše republika se právě toho dne narodila? Byl to president Wilson - Američan. Za 2. světové války, když bylo nejhůř a kdy už jsme opravdu nevěděli co dělat, přišli Američané také na pomoc. Kdo osvobodil Prahu? To nebyli Rusové - ti už přišli po všem. A nikdo nemluví o tom, že Vlasovci, ti tam udělali více práce než celá sovětská armáda...

Dneska, když Američani vidí, jak to všechno v celém světě vypadá, že už skoro každý má nějakou raketu a straší celý svět, že může vystřelit a dosáhnout již 2000 km... My se o tom ještě bavíme a přemýšlíme, jestli bychom radar měli mít nebo ne? Osobně se divím Američanům, že mají takovou trpělivost se s námi o tom bavit. Zažil jsem tam 40 let a neviděl jsem a neslyšel jsem o žádné lepší demokracii, než je ta americká. Také to není perfektní, ale přišel někdo s něčím lepším? Zatím ne. A tito lidé nám nabízejí, že nám sem dají radar kvůli ochraně - a nejen kvůli ochraně amerických nebo evropských států, i my do toho patříme, je to i naše ochrana.

Byl bych jen šťastný, kdybyste si to všechno rozmysleli a přehodnotili to a až se bude o tomto jednat a třeba hlasovat, abyste zvedli ruku, abyste tam dali ten svůj podpis. Prosím Vás - tohle říkám kdykoli někde mluvím - prosím Vás: choďte k volbám! Volby, to je tak laciná a jednoduchá zbraň! A je to legální! My jsme to nedělali s legálními zbraněmi. My jsme si nemohli dovolit, v těch letech když my jsme mysleli, že si můžeme vybojovat svoji svobodu - to se nemohlo dělat volbami, protože tady žádné volby nebyly. Tady byli komunisti a komunistické zákony - všechno jen „drž hubu" a „drž krok", jinak to nešlo. Tak teď, když už máme jakousi demokracii - není to ještě to nejlepší, já vím... musíme tomu ještě hodně věnovat pozornost, hlavně justici... - tak prosím Vás, když budou nějaké volby: volte, volte volte! Ještě žádný stát na světě si nedobyl něco tím, že nechal rozhodnutí na někoho jiného.

Myslím, že podporovat americký návrh, abychom tady měli radary, že to je jedna z nejlepších věcí, která se nám stala v posledních 200 letech. Děkuji Vám. A běžte k volbám...!

 

Milan Paumer

 

Předneseno 26. dubna 2007 v Brně na veřejném shromážděn „Radar? Jen malá splátka za svobodu!" na podporu zřízení radarové stanice armády USA na území ČR pořádaného Konzervativní stranou (www.konzervataivnistrana.cz).