PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

22.04.2004

Autor: Konzervativní strana, Mladí konzervativci, Společnost Antonína Švehly

NEdržme hubu a krok

Pozvánka na demonstraci 1. května a související tisková zpráva


NEdržme hubu a krok

D E M O N S T R A C E

 

"Zastavme komunisty"

Sobota 1. KVĚTNA 2004

10:30

Letná, Praha 7

Sraz u metronomu (bývalý Stalinův památník)

 

Direct info:

Mobil: +420 607 712 983

E-mail:lukas.petrik@mkpraha.org

 

Pořadatelé:

Konzervativní strana - http://www.konzervativnistrana.cz

Pražský klub Mladých konzervativců - http://www.sas.czechian.net/

Společnost Antonína Švehly - http://www.sas.czechian.net/

 


TISKOVÁ ZPRÁVA
NEdržme hubu a krok - zastavme komunisty.


V Praze dne 22. dubna 2004

Jsme znepokojeni rostoucími preferencemi, sílícím vlivem a krajně zarážející společenskou tolerancí Komunistické strany Čech a Moravy (dále KSČM), proto Konzervativní strana, Pražský klub Mladých konzervativců a Společnost Antonína Švehly svolávají demonstraci na 1. května 2004 od 10:30 na Letnou (k metronomu, bývalý Stalinův památník). 
Uznáváme parlamentní demokracii, ale KSČM není demokratickou silou, nýbrž potomkem zločinné matky KSČ, strany, jež se sebe nesmyla krvavé hříchy padesátých a let následujících. A co je zarážející, ani KSČM se o to nepokouší. Činí tak za nezájmu politiků a apatie zapomínajících občanů. V jiném postkomunistickém státě se bývalí marxisté-leninisté a stalinisté netěší podpoře jako u nás, nikde nepromlouvají do veřejného života, nikde nemají vliv.
Uvědomujeme si fakt, že z nezvedených dítek, jimž jsou jejich prohřešky odpouštěny, vyrůstají monstra, jež mohou nastolit vládu bezohlednosti, intolerance a zásad kdo nejde s námi jde proti nám či drž hubu a krok.
Odmítáme žít v zemi, kde mají politický a ekonomický vliv lidé, kteří se v minulosti dopouštěli teroru, tak jako v dnešní Kubě, KLDR nebo Číně. Vyzýváme Vás proto: Pojďme přistřihnout křidélka KSČM, této falešné holubici míru, pojďme klepnout přes prsty tohle nebezpečně se rozvíjející dítko, nenechme se zatlačit zpět do éry útisku, poučme se z chyb našich dědů a otců, nevstupme podruhé do téže řeky, nedejme komunistům možnost dále přežívat za závojem naší lhostejnosti, zažeňme jejich přitleskávače do kouta. Nenechme si vzít naši svobodu!
NEdržme hubu a krok!

V Praze dne 22. dubna 2004

Konzervativní strana
Pražský klub Mladých konzervativců
Společnost Antonína Švehly


Kontakty pro novináře:

Mladí konzervativci Praha - http://www.mkpraha.org
Davor Kahofer -+420 604 441 618, davor.kahofer@mkpraha.org
Lukáš Petřík - +420 607 712 983, lukas.petrik@mkpraha.org

Konzervativní strana - http://www.konzervativnistrana.cz
Igor Volný - +420 732 508 975, igovolny@volny.cz

Společnost Antonína Švehly - http://www.sas.czechian.net/
Pavel Černý - +420 608 515 271, pavel.cerny@mail.cz


Příloha: Informace o pořadatelích

Pražský klub Mladých konzervativců
Pražský klub Mladých konzervativců je regionální součástí organizace Mladí konzervativci, která sdružuje mladé lidi se zájmem o ekonomiku, politiku a kulturu. Cílem sdružení je, aby si studenti prostřednictvím formálních i neformálních setkání formovali své vlastní názory na politickou a ekonomickou realitu u nás a ve světě. Přispíváme tak k rozvoji společnosti založené na principech svobody jednotlivce, zodpovědnosti, slušnosti, vzájemné úcty a poctivosti. Více informací najdete na internetových stránkách na adrese http://www.mkpraha.org .

Konzervativní strana
Konzervativní strana se hlásí ke konservativcům západní křesťanské civilisace, která má své kořeny v Jerusalémě, Athénách a Římě. Hlásí se k jejím pravdám o člověku a lidských institucích, které jsou platné ne proto, že je máme my, nýbrž proto, že ony mají nás, neboť platí universálně. 
Tvrdí, že totalitarismy XX. století - nacismus a komunismus - byly přímou vzpourou proti pravdě, lidské přirozenosti, důstojnosti a svobodě, a že je proto morální povinností bojovat proti nim až do jejich úplného zničení. Odmítá socialismus ve všech podobách pro jeho ilusi, že štěstí a blahobyt občanů lze zajistit prostřednictvím rozsáhlé státní moci, pro jeho pošetilou snahu o dosažení umělé rovnosti za cenu porušování svobody a důstojnosti člověka. Nesouhlasí s liberály pro jejich vypjatý individualismus, nerespektující přirozené a tradiční vazby člověka ani pravdu o existenci objektivního morálního řádu, který přesahuje každého z nás. 

Společnost Antonína Švehly
Společnost se zabývá pěstováním tradic v rámci působení význačného prvorepublikového státníka za Agrární stranu Antonína Švehly. Společnost hájí liberálně-konzervativní ideový proud.