PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

22.11.2000
Kategorie: MS Brno

Autor: MS SKS Brno

Krajské a senátní volby, 11 let od 17.11.1989


 

  1. MS SKS Brno děkuje všem voličům, kteří dali v neděli 12.11.2000 v Brněnském kraji svůj hlas Straně konzervativní smlouvy, v Olomouckém kraji koalici Šance pro Olomoucký kraj (SKS, Volba pro město, Klub angažovaných nestraníků) a těm, kteří v brněnských městských částech Bosonohy, Brno Střed, Kohoutovice, Nový Lískovec a Starý Lískovec podpořili svým hlasem kandidáta SKS do Senátu Parlamentu ČR pana RNDr. Čestmíra Hofhanzla. S příjemným překvapením jsme sledovali hlasy pro SKS i v oblastech, kam naše volební kampaň pro nedostatek peněz "nedosáhla" i nesrovnatelně větší počet hlasů v oblastech a okrscích, kde jsme měli alespoň částečnou možnost voliče s našimi stanovisky seznámit. Děkujeme rovněž všem občanům, zejména z řad našich příznivců,kteří se zúčastnili práce ve volebních okrscích.
  2.  

  3. MS SKS Brno je rozčarováno z toho, že tak vysokému podílu voličů je vývoj v naší vlasti lhostejný a nedostavili se k volbám. Nevadí jim, že i krajskou politickou scénu ovládli ti, kteří čtyři desítky let náš stát morálně i ekonomicky devastovali (KSČM), kteří nyní ženou všechny občany do smrtící pasti demografického kolapsu pensijního systému (ČSSD), kteří v naší zemi nastavili "pravidla" na zneužití od samého počátku a nečinně přihlíželi nehorázným zlodějnám devadesátých let (ODS, US), kteří nesmyslně udrželi při životě neefektivní zemědělská družstva která prohospodařují majetek skutečných vlastníků (KDU-ČSL). S velikým rozčarováním (a reminiscencí na biblickou "mísu čočovice") vůči ČSSD jsme vzali na vědomí zprávy o dohodě ČSSD a KSČM o povolební spolupráci.
  4.  

  5. MS SKS Brno přesto gratuluje všem těm, kteří byli do krajských zastupitelstev zvoleni, zejména v kraji Brněnském a Olomouckém (kde se SKS voleb zúčastnila). MS SKS Brno také gratuluje ke zvolení novým Senátorům. Občanům přeje MS SKS Brno zdrženlivost, rozvahu a čestnost všech zvolených zástupců. Zvoleným pak schopnost dostát všem předvolebním slibům. Sobě SKS přeje, aby občané napříště dokázali svoji nespokojenost vyjádřit ne apatií ale uvážlivou volbou.
  6.  

  7. Vzpomínáme 11. výročí ukončení jedné krvavé historie. Vzpomínáme, neoslavujeme. Jak pro jednotlivce, tak pro organizaci má platit "Zločin a Trest". Teprve potom Pokání a Odpuštění. Ne tak u nás. Nejen, že byla prosazena idea tzv. tlusté čáry za minulostí. Ostatně - kdo ji narýsoval? KSČM, organizace přímo nepřátelská demokratickému systému, je jednou z nejsilnějších stran ve státě. Historickou paralelou případných důsledků může být nejen rok 1948 v ČSR, ale i zhroucení Výmarské republiky. Vzpomínkou na zavražděné si tedy také připomeňme své závazky zejména vůči těm, kteří nebyli pouhými obětmi, ale padli v nerovném boji jako hrdinové 2. a 3. odboje.
  8.  

Za MS SKS Brno RNDr. Jan Kubalčík

místopředseda SKS

 

Tel. kontakt: 05/42217390-5, kl. 124